۱۴۰۳/۰۲/۰۵

طراحی نمای سیمانی (نماهای بتنی ساختمان)

بتن یکی از قدیمی ترین و پرکارترین مصالح ساختمانی است.
طراحی نمای سیمانی (نماهای بتنی ساختمان)

 به گزارش اخبار ساخته ها؛ در سالهای اخیر نماها و ساختمانهای بتنی به دلایل دوام ، زیبایی طراحی و پایداری محبوبیت زیادی پیدا کرده اند. محبوبیت ساختمان ها و خانه های بتنی در حال افزایش است.

ساختمان های بتنی

تقریباً همه ساختمانها و خانه ها بتن در خود دارند. این یک ماده معمولی است که از نظر ساختاری قوی و بادوام است. ساختمان بتنی عموماً برای عناصر سازه ای مانند: فونداسیون ، دیوارها ، ستون های بتنی ، تیرها و اسلب کف استفاده می شود. در سالهای اخیر بتن به دلیل دوام بیشتر محبوبیت بیشتری پیدا کرده است.

دوام و پایداری ساختمان در طول زمان از اهمیت بالایی برخوردار است. امروزه استفاده از سیمان و بتن در ساخت بناها باعث افزایش طول عمر سازه ها شده است.

نمای بتنی

همانطور که مردم به سمت پایداری و دوام در طراحی حرکت می کنند، شاهد ساخت و سازهای بتنی بیشتری هستیم. از عناصر سازه ای بتنی به نمای بتنی در حال گسترش است. از آنجا که مردم از بتن در ساختمانهای خود استفاده می کنند. نمای بتنی در حال گسترش است.

ساختمانهای بتنی مدرن

ساختمانهای بتنی مدرن از بتن نمایان با کاربردهای گوناگون استفاده می کنند. ابتدا بتن و بتن پیش ساخته در محل ریخته می شود که اینها بسیار متفاوت هستند.

ساختمانهای بتنی مدرن

ساختمانهای بتنی مدرن

ریخته شده در محل بتن

بتن ریخته شده در محل همان چیزی است که به نظر می رسد بتنی است که با یک کامیون به محل می رسد و در محل کار در محل کار ریخته می شود.

بتن پیش ساخته

بتن پیش ساخته در کارخانه ای ریخته و به محل ارسال می شود. بتن پیش ساخته کنترل بیشتری دارد اما همیشه مقرون به صرفه نیست و حتی در محل شما در دسترس نیست.

انواع نمای سیمانی و بتنی

نمای سیمان سفید

نمای سیمان شسته

 تخته ماله

 تگرگی

ماهوتی

نمای چکشی سیمان

 تیشه‌ای

خراشی

آبساب

موزائیک شسته

نما رومی

نما بتن gfrc

انواع مختلف تکمیل بتن وجود دارد و عوامل زیادی بر ظاهر بتن تأثیر می گذارد.

نوع قالب بندی

آسترهای فرم بتنی

مخلوط بتنی

سنگدانه ها

مواد افزودنی

سیلرهای بتنی

بتن صیقلی

عناصر تشکیل دهنده نمای سیمانی

بد نیست که در اینجا با متریال و عناصر اصلی نمای سیمانی ساختمان آشنا شویم:

توری رابیتس (برای تهیه بستر مناسب اجرای نمای اصلی )

ملات پودر سنگ و سیمان (برای پر کردن فاصله بین رابیتس و دیوار، جهت مقاومت و چسبندگی بهتر نمای اصلی)

سیمان (جهت اجرای اندود و نمای اصلی ساختمان). میتوانید راهنمایی خرید سیمان از بورس را مطالعه نمایید.

تشکیل دهنده

قالب بندی و کراوات فرم الگوهایی را روی بتن می گذارد، لازم است این موارد را از قبل در نظر بگیرید. می توانید از آنها به نفع خود برای ایجاد pAtterns یا تأثیرات استفاده کنید.

آسترهای فرم

آسترهای فرم موادی هستند که در داخل فرم برای ایجاد اشکال ، الگوها یا بافت ها قرار می گیرند. شما واقعاً می توانید هر کاری را با خطوط فرم انجام دهید. اینها را می توان از شرکت هایی که آنها را تولید می کنند خریداری کرد یا می توانید آنها را تهیه کنید.

مخلوط بتنی

مخلوط بتن در آنجا عامل بزرگی است. سنگدانه ها و مواد افزودنی وجود دارد که بر زیبایی بتن تأثیر می گذارد. برای مثال می توانید مواد افزودنی رنگی اضافه کنید.

سیلرها

سیلرهایی وجود دارد ، روی سطوح اسپری کنید که بعد از اتمام کار بتن اجرا می شود. اینها ظاهر بتن را تغییر داده و ضد آب می کنند.

پرداخت

شما می توانید بتن را پس از ریختن آسیاب کرده و صیقل دهید تا یک سطح صاف و براق ایجاد شود ، این کار زیاد ، بسیار گرد و غبار و کمی گران است ، اما ظاهر و احساس منحصر به فردی به بتن می بخشد.

مراحل طراحی نمای سیمانی ساختمان

یک طراح برای طراحی هرچه بهتر نمای ساختمان خود باید شرایط و عواملی را مدنظر قرار دهد.

بافت منطقه را شناسایی کند.

آب و هوای غالب منطقه را مورد ارزیابی قرار دهد.

کاربری ساختمان را مدنظر داشته باشد.

در ظاهر طراحی نمای ساختمان و در نظر گرفتن این عوامل کار بسیار ساده‌ای است، اما طراحان انگشت شماری وجود دارند که هنگام طراحی نمای شما این عوامل مهم و تاثیرگذار را مدنظر قرار دهند.

پس وقت خودتان را تلف نکنید و از همان ابتدا طراحی را انتخاب کنید که کیفیت کار شما در طولانی مدت هم برایش اهمیت داشته باشد!

مزایای نمای سیمانی

یکی از مهم‌ترین و تاثیرگذارترین مراحل ساخت یک ساختمان، نمای آن است. انتخاب مصالح، طراحی نما و اجرای نمای ساختمان، باید مورد توجه قرار گیرد. با توجه به این موارد شما به عنوان پیمانکار ساخت باید با انواع نماهای ساختمانی و مزایای آنها آشنا باشید تا بتوانید مناسب‌ترین نما را برای ساختمانتان انتخاب کنید.

1- مقاومت و استحکام بالا

نمای سیمانی، در بین انواع نماهای ساختمانی استحکام و پایداری بالایی دارد. از این رو میتوانید اگر قصد ساختن نما حیاط خود را دارید از این نما استفاده کنید.

2- به صرفه و اقتصادی

مصالح مصرفی در اجرای نمای سیمانی، سیمان و پودر سنگ و ماسه است. قیمت ارزان سیمان و سایر مصالح در بازار، باعث شده است که نمای سیمانی نمایی ارزان باشد. به دلیل همین هزینه‌ی مناسب، نمای سیمانی کاربرد بسیار زیادی در ساخت نمای خانه های مسکونی، نمای شرکت ها، نمای خوابگاه و نمای پروژه های مسکن مهر  و … دارد.

3- مقاوم در برابر عوامل محیطی

نمای سیمانی مقاومت بالایی در برابر عوامل جوی و محیطی نظیر باد و برف دارد. قطعات نمای بتنی در صورتی که بصورت یکپارچه باشد، کنده نمیشود و سقوط نخواهند کرد.

4- ظاهر یک‌پارچه

با استفاده از سیمان می‌توان نمایی یکپارچه و در عین حال چشمگیر و جذاب داشته باشید.

5- ظاهر کلاسیک

اگر می‌خواهید ساختمانتان ظاهری کلاسیک و زیبا داشته باشد، نمای سیمانی بهترین انتخاب شماست. به شرطی که طراحی و اجرای خود را به دست افرادی بسپارید که با نمای سیمانی به خوبی آشنا باشند.

معایب نمای سیمانی

در کنار مزایایی که با هم بررسی کردیم، معایبی هم در نمای سیمانی وجود دارد که برای طراحی و اجرا باید به آن‌ها توجه کنید:

1- تغییر رنگ نما

یکی از بزگترین معایب نمای سیمانی تغییر رنگ آن است. نمای بتنی پس از گذشت مدتی از اجرا، آلودگی محیط را به خود جذب کرده، کدر شده و تغییر رنگ می‌دهد.

2- عایق نبودن

نمای سیمانی عایق حرارتی و رطوبتی خوبی برای ساختمان نیست. پیشنهاد می‌کنیم که اگر ساختمان شما از لحاظ جغرافیایی در منطقه‌ای با آب و هوای مرطوب قرار دارد، از این نما استفاده نکنید.

3- آنتی استاتیک نبودن

نمای سیمانی خاصیت آنتی استاتیکی ندارد؛ یعنی به راحتی گرد و غبار را به خودش جذب می‌کند و نمی‌تواند آن‌ها را تمیز کند.

 انتهای پیام/

منبع خبر: الیت

 

نظر خود را درباره این خبر ثبت نمائید